ΚΑΝΑΛΙΑ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου... μάγεψε τους Αμερικανούς με την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα
- 27/04/2018
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βρέθηκε πρόσφατα στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, ως Πρέσβειρα της ...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βρέθηκε πρόσφατα στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη,ως Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019. Εκεί, μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d’ Escoffier, ξετύλιξε τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Η Ελληνίδα σεφ κατέκτησε τους ουρανίσκους και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, με την Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας να κάνει την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πόλη της Νέας Υόρκης υποδέχτηκε και παρουσίασε τις αυθεντικές, μοναδικές γεύσεις της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου.

Παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές των νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των θαλασσινών και των βοτάνων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο James Beard House στο Greenwich Village.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που πρόσφατα ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, με στόχο την προώθηση της κουλτούρας του φαγητού του Αιγαίου και την τόνωση της καινοτομίας στη γαστρονομία. Έλληνες και ελληνοαμερικανοί σεφ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα ειδικό μενού που υπογράμμισε τον πλούτο της κουζίνας του Αιγαίου, το οποίο δημιούργησε η βραβευμένη σεφ και Πρέσβειρα της Γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καθώς και μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Les Dames d'Escoffier New York».

ΠΗΓΗ: Zappit.gr

Μοιράσου το:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


RSS feed
για τις ταινίες της ημέρας
© 1997-2023 Phaistos Networks S.A.