ΚΑΝΑΛΙΑ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τα μυστικά για την καλύτερη μαρμελάδα φράουλα που φτιάξατε ποτέ
- 25/04/2018
Η μαρμελάδα φράουλα είναι η πλέον δημοφιλής και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της. ...

Η μαρμελάδα φράουλα είναι η πλέον δημοφιλής και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της. Πώς θα κρατήσεις τη γεύση της Άνοιξης όλο το χρόνο κλεισμένη σε βαζάκια;

Τα υλικά

1 κιλό φράουλες
750 γραμ.-1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

Η εκτέλεση

Ξεκινάμε τη μαρμελάδα φράουλα, πλένοντας πρώτα σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.

Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από΄την υγρασία της φράουλας. Πότε πότε τις ανακατεύουμε. Με τον τρόπο αυτό θα λιώσει πολύ γρήγορα η ζάχαρη όταν μπει στη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄. Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σεαποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.

Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Αυτά είναι τα μυστικά για την καλύτερη μαρμελάδα φράουλα

ΠΗΓΗ: Zappit.gr

Μοιράσου το:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


RSS feed
για τις ταινίες της ημέρας
© 1997-2023 Phaistos Networks S.A.